Palawan i Filippinerna (Flickr/SToto98)

Läsarna av det amerikanska resemagasinet Travel+Leisure har utsett Palawan till ”Worlds Best Island 2013”. Även världens näst bästa ö finns i Filippinerna.

Palawan etta, Boracay tvåa. Där har ni guld- och silvermedaljörerna i årets upplaga av Travel+Leisures omröstning om världens bästa öar.

Resetidningen skriver så här om Palawan:

”Du vet att du lyckats fly civilisationen när du simmar genom en korallträdgård med gröna sköldpaddor och tropiska fiskar som enda sällskap. Det är vad du får på en resa till Palawan, en samling vita sandöar i Filippinerna”.

Travel+Leisures hyllningar fortsätter:
”Den här glest befolkade arkipelagen med 1780 öar debuterar på listan över världens bästa öar med att direkt knipa förstaplatsen, tack vare dess oförstörda skönhet, rika djurliv och vackra marina miljöer. Hitta lugnet på El Nido där korallreven i Bacuit Bay kryllar av tropiska fiskar eller, för lite skrytfaktor, upptäck världens längsta underjordiska flod.”

Tidningens läsare gillar inte bara Palawan i Filippinerna. På andra plats över världens bästa öar hittar vi fjolårets vinnare: Boracay.

Motiveringen låter så här:

”Boracay som var etta förra året har fått ge plats för nykomlingen Palawan, men ön fortsätter att ha en stark lockelse för resenärerna. Boracay är mindre och lättare att nå, med bättre nattliv. White Beach har världens mjukaste sand, Puka Beach erbjuder vackra snäckskal och romantiskt lugn”.

Hela listan med världens bästa öar finns hos Travel+Leisure.

(Foto: Flickr/SToto98)