Flyg till Filippinerna – några förslag

Flyg till Filippinerna kan vara en kinkig nöt att knäcka. Resan blir lång, hur du än gör. Något direktflyg från Skandinavien till Filippinerna finns inte.

Flyg till Filippinerna

Du får räkna med minst ett flygplansbyte för att ta dig till Manila och ytterligare minst ett flyg för att komma vidare till din destination i Filippinerna.

Ett av de bekvämare alternativen är att flyga med Thai Airways direkt från Sverige till Bangkok och att där byta till exempelvis Philippine Airlines för vidare färd mot Manila.

Att flyga KLM via Schiphol till Manila är en annan möjlig, och förhållandevis smärtfri, resväg. Finnair via Helsingfors till Hongkong och sedan vidare till Manila med exempelvis Cathay Pacific är en tredje.

Emirates, med bas i Dubai, flyger numera på tre destinationer i Filippinerna: Manila, Cebu och Clark. Bolaget har två dagliga avgångar från Arlanda från och med december 2018, och kan också vara ett intressant alternativ.

Flyg till Filippinerna via Hongkong

Många flygalternativ finns alltså och oavsett vilket du väljer får du räkna med att du har en lång flygresa framför dig. Att lägga in ett par dagar i en spännande stad på väg dit och hem är ingen dum idé.

Dubai, Bangkok och Hongkong är bra val, Peking ett annat. Men tänk på att du behöver ansöka om visum till Peking i förväg, men inte till Dubai, Hongkong eller Bangkok.

Tips! Använd flygsökmotorer som Flygresor.se, Momondo eller Skyscanner för att kolla priser och hitta flygbiljetter till Filippinerna.

 

(Uppdaterades 2018-10-09)

 


2 Kommentarer

 1. Elin

  Hej!

  Jag och 2 vänner ska mellanlanda i Peking i 6h innan vi flyger vidare till Manilla. Har ringt och mejlat två olika sidor som säger att vi INTE behöver har visum för mellanlanda i Peking, stämmer det? Om inte, hur skaffa man visum för endast mellanlanda i Peking?

  MVH
  Elin

  Svara
  • Zedonk

   Hej Elin!

   Vi är inte på något sätt experter på KIna, det här är en sida om Filippinerna 😉

   Men om ni bara ska byta flyg i Peking, på samma flygplats ni landar på, och alltså inte passera passkontrollen och resa in i landet, då behövs inget visum.

   Inga länder kräver visum bara för ett flygbyte, förutsatt att du inte lämnar flygplatsen mellan flygen.

   Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *