Ge dricks i Filippinerna?

Att lämna dricks i Filippinerna behövs egentligen inte, det är inte en filippinsk sedvänja. Men, som i de flesta länder, uppskattar restaurang- och servicepersonal i Filippinerna om du dricksar några pesos.

Dricks i Filippinerna

Enklaste sättet att dricksa är att bara lämna lite växel på bordet innan du går från restaurangen, kaféet eller baren. Lämnar du kontanta pengar är chansen större att dricksen går direkt till personalen. Vid kortbetalning finns risk att restaurangen tar den.

Vissa restauranger inkluderar en serviceavgift på notan. Kolla om det står SC (för Service Charge) på notan. I de fallen behöver du absolut inte – om du inte vill vara extra generös – lämna någon dricks.

Dricks i Filippinerna – en god gest

När du åker taxi kan du gärna, även om det inte är ett måste, lämna tio procent i dricks om föraren kört med taxametern på.

Om ni istället har förhandlat fram ett fast pris, kan du vara säker på att han redan gjort en bättre förtjänst än om taxametern hade använts. Då kan du låta bli att lämna dricks.

Om du deltar i en guidad tur, är det en god gest att dricksa guiden och eventuell förare. Återigen, det förväntas inte. Men de jobbar ofta väldigt hårt, till låga löner, för att du ska trivas.

Läs mer om valuta och pengar i Filippinerna eller om prisläge och kostnader.

(Uppdaterades 2018-10-09)

 


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *