Pengar och valuta i Filippinerna

Valuta i Filippinerna är peso, skrivs ibland också piso på filippinska, och valutaförkortningen är PHP. En peso delas i 100 centavos.

Valuta och pengar i Filippinerna

Bästa sättet att ta med sig reskassan är en kombination av kort och kontanter. Bankomater finns överallt i städerna, men saknas på landsbygden.

Så ta med dig bank- och/eller kreditkort och en summa kontanter i US-dollar som är den mest accepterade utländska valutan.

Att ta ut pengar i bankomat är det bästa alternativet när du behöver kontanter väl på plats i landet. Om du är på väg till resmål på landsbygd eller öar där bankomater är ovanliga, se till att ta ut en större summa i lokal valuta i förväg.

Gå inte till valutaväxlingskontoren ute på gatan – många av dem har satt i system att lura utländska turister.

Om du måste växla pengar, gör det i en bank eller på hotellet även om växelkursen där är lite sämre än ute på stan.

Valuta i Filippinerna i olika valörer

Sedlarna finns i valörerna 20, 50, 100, 200, 500 och 1000 pesos. Mynten är 1c, 5c, 10c, 25c och 1 peso, 5 peso och 10 peso.

Kortbedrägerier förekommer i Filippinerna precis som i alla länder. Samma försiktighetsåtgärder gäller som hemma: lämna aldrig kortet utom synhåll och skydda din pinkod.

(Uppdaterades 2018-10-09)


5 Kommentarer

 1. conny karlsson

  Om jag har förstått allt rätt så behöver jag bara ett giltigt pass och giltig retur biljett för att reas till Fillipinerna.

  Svara
 2. Johan

  Funkar mastercard med att ta ut pengar på och vad är max summa man får ta med sig in i landet? Vill inte hamna där och inte få ut pengar väl på plats

  Svara
  • Daffy

   Införsel av Filipinska Peso är max 10.000 peso. Och/eller 10.000 av utlänsk valuta.

   Det går att växla svenska kronor på växlingskontor i Manila, men kursen är sämre än tex Forex. Euro, pund och us-dollar är heller inte jättebra kurs. Bästa är att ha asiatiska valutor tex Hongkong dollar eller kort.
   Bankomater finns det gott om i storstan, färre utanför Manila.

   Boracay har 2st men ibland tar pengarna slut i dom för att dom helt enkelt blir tömda. Så bäst är kanske att på Manila flygplats ta ut så man klarar sig, eller växla sina utländska man ev har med sig.?

   Svara
 3. Nina

  Hej!

  Finns det ATM:s på Boracay att hämta ut pengar med VISA-kort?

  Svara
  • admin

   Absolut! Bankomater finns och fungerar bra.

   Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *