Strandparadiset El Nido i Palawan

El Nido är en kuststad i provinsen Palawan. I omgivningarna finns 45 öar och skär och ett stort antal kalkklippor. Naturen påminner om Ha Long Bay i Vietnam eller Krabi i Thailand – men med mycket färre utländska turister.

Ett land med tusentals öar har naturligtvis väldigt gott om stränder, men det är till El Nido allt fler reser i jakt på det perfekta strandparadiset.

Det här en av världens vackraste stranddestinationer och en underbar plats för snorkling, dykning, klippklättring och kajakturer. Vill du bara slappa på stranden går det förstås lika bra.

Turismen har tagit fart på allvar. Även om de lokala myndigheterna har bestämt sig för att inte tillåta någon överexploatering, så är det stor skillnad på platsen idag jämfört med för bara fem-sex år sedan.

Exploateringen är på gott och ont. Utbudet av restauranger och hotell har ökat, vilket givetvis är bra. Men samtidigt är det snudd på trångt ibland om du vill åka på en av de populära öturerna med båt.

Resa till El Nido

Puerto Princesa International Airport är den vanligaste inkörsporten till Palawan. Hit flyger exempelvis Philippine Airlines, Cebu Pacific och Air Asia från Manila och andra städer i landet.

Från flygplatsen kan du ta buss eller hyra bil med chaufför för resten av resan till El Nido. Räkna med att bussen tar mellan sex och sju timmar, medan en privatbil kör på cirka fem timmar.

El Nido har också en egen flygplats med flera flyg om dagen till och från Manila, men där kan bara mindre flygplan landa.

Det enda flygbolaget som flyger passagerare dit är AirSwift med tur/retur-flygningar till Manila. Fler destinationer sägs vara på gång, snart går det kanske att flyga direkt från Cebu till exempel.

Hotell och boende

Vi rekommenderar att du använder Hotels.com för att hitta hotell i Filippinerna. Hotels.com är en av världens största och mest välrenommerade hotellsajter. Dessutom samlar du bonusnätter när du bokar.

» Här hittar du alla hotell & erbjudanden i El Nido


Tips! Kolla också in utbudet hos Booking.com. Priserna skiljer sig kanske inte så mycket från Hotels.com, men utöver vanliga hotell har Booking.com även ett bredare utbud av alternativa typer av boenden som pensionat och Bed & Breakfast

El Nido på kartan

El Nido, Palawan


 

Mer läsning

(Uppdaterad 2018-10-08)


 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *