Pass och visum till Filippinerna

Visum till Filippinerna behövs inte för svenska medborgare som stannar färre än 30 dagar. Du måste kunna visa upp en hemresebiljett och ett pass som är giltigt sex månader efter hemresan.

Visum och pass Filippinerna

Om du vill stanna längre än 30 dagar i Filippinerna kan du mot en avgift ansöka om olika typer av turistvisum. Som mest får du ett ”multiple entry visa” som gäller i ett år. Speciella visum finns för exempelvis pensionärer, au pair-arbetare och sjömän .

Visum till Filippinerna via post

Läs mer om visum på hemsidan för Filippinernas ambassad i Oslo via länken nedan.

Ambassaden i Oslo har tagit över ansvaret även för Sverige efter att den filippinska ambassaden i Stockholm stängde 2012.

Ansök minst 30 dagar i förväg

Du som inte har vägarna förbi Oslo kan ansöka om visum genom att skicka brev till ambassaden, räkna med att det kan ta minst tio arbetsdagar att få visumet processat och hemskickat. Rekommendationen är att påbörja visumprocessen minst 30 dagar innan resan.

Notera att vi inte svarar på frågor om pass eller visum till Filippinerna. Kontakta den filippinska ambassaden i Oslo.

Deras officiella information om visum till Filippinerna, och kontaktuppgifter till ambassadens visumavdelning, finns via länken nedan.

(Uppdaterad 2018-10-09)

 


42 Kommentarer

 1. Jörgen Jansson

  Försäkring. Vid ska gäller SOS TIIÄGSFÖRSÄKRING NÅGON NÄMDE ATT VI MÅSTE HA FILIPINSKT FÖRSÖKRINGSBOLAG

  STÄMER DET

  Svara
 2. Mikael Borgviken

  Reser du från Köpenhamn Kastrup måste du ha ett visa till Filippinerna jag råkade ut för detta jag kom inte från incheckningen till flygplanet utan visa vilket jag tycker är mycket märkligt behöva ha Visa den lilla biten man promenerar till flygplanet Filippinerna kräver inget visum om man stanna där max 30 dagar.
  Kunde inte åka med flygplanet jag betalat 7100 kr dessa pengar blev förlorade försöker nu att de betala tillbaks lösa pengarna i oach med att jag inte informerat att du måste ha visa den biten i Danmark för att promenera på flygplatsen skulle jag få betala 1700 kr Horibelt tycker jag. mibo4you [at, snabela] mail[dot, punkt]com

  Svara
  • Lars Kroon

   Hej !
   Tyvärr förstår jag inte riktigt vad du menar
   Om du reser från Kastrup till Manila och
   skall vara där i upp till 59 dagar betalar
   du ca 1500 vid ankomsten till Manila för
   ett entry visa.
   Incheckningen på Kastrup kan inte neka

   Svara
  • Jacob

   Alltså, gud vad rörig du är när du ska förklara. Vad menar du? Är du svensk medborgare och åker till Filippinerna från Kastrup? Vad är problemet med visum? Skulle vilja veta vad du menar för din beskrivning av händelsen är anmärkningsvärt men total rörig att begripa. Vad var det som hände?

   Svara
   • mibo4you@gmail.com

    Blev nekad att åka med Emirates. Söker visa på nytt har bostad och adress i Cebu City. borde kunna få visa. åker i Dec. på embassy hemsidan läser jag restriktioner till 30 nov. Men vem vet sedan. Ska gifta mig på Philippinerna. bott i Danmark med henne några år kännt varandra i fem år nu i Nov 20

    Svara
 3. Lennart M. Sjoberg

  Letar runt vad det skulle kosta för ”59” dagar, och ser att det tillkommer en avgift på 1500:- för ”kurir”! Var är slutsumman för upp till 59 dagar? Jag menar, det finns ju asian air, och en flygbiljett till Thailand kostar ungefär i den prisklassen….

  Svara
  • mibo4you@gmail.com

   Single entry, valid for three (3) months, for nationals from non visa-required countries – NOK 270
   Single entry, valid for three (3) months, for nationals from visa-required countries – NOK 360
   Multiple entry valid for six (6) months – NOK 540
   Multiple entry valid for one (1) year – NOK 810
   Expedite fee (only for those submitting requirements in person at the Embassy; visa will be available after 5 working days) – NOK 90
   https://www.philembassy.no/consular-services/visa

   Svara
 4. Magnus Tysk

  Man behover inte en flygbiljet hem for att komma in i PH bara en biljett ut fran PH

  Svara
 5. Roger Sperrling

  Men vad kostar då ett visum för ett år i taget…?
  Och…Vad krävs det för uppgifter och dokument etc förutom passet vid en ansökan?
  Och om man ska gifta sig där räcker det med passet plus att man tar med ett personbevis på Engelska som visar att man är skild/inte är gift etc som hindersprövnings-bevis?

  Svara
  • Zedonk

   Hej Roger!

   Precis som det står i texten, så svarar vi inte på frågor om visum, pass etc. Den typen av ärenden måste hanteras av officiella källor. Se ovan.

   Göran,
   redaktör för Resa till Filippinerna

   Svara
 6. krister

  Hej

  Letar efter Svenska SFI, svenska grund Lärare, som kan lära ut svenska till Filippinare som ska jobba i sverige Under en 3 månaders period i taget, kan bli längre,, start 2019

  Manila/cebu,, Lite extra pengar för er som vill jobba på vägen under er rundtur,,

  detta är ett återkommande Projekt, så möjligheten är att kunna var med vid flera tillfällen finns,,

  /Krister

  Svara
  • Marc

   Hej!

   Jag kommer att vara i Cebu 2019-01-12 till 2019-03-12 jag jobbar som elkraftstekniker och studerar till Elkraftsinjengör online (även under tiden som jag vistas i Cebu) jag är alltså inte någon svenska lärare men jag tycker att det lät intressant .

   Mvh / Marc

   Svara
  • Riccardo Molina

   Hej Krister!
   Har planerat åka inom kort till PH
   Vi kan väl höras av om det fortfarande är aktuellt

   Vänliga hälsningar
   Riccardo

   Svara
 7. Jonas

  Vet någon om man kan söka visum för längre än 30 dagae INNAN man åker till Filippinerna?

  Svara
  • Leif

   Du kan söka visum i Jemal migrationsverket i Cebu, jag hadde inget visum bara en giltig biljett hem efter att ha stannat i 9 månader. Jag fick betala 34000 php ca 6300 skr för 8 månader men inga problem.

   Svara
 8. Ben Kumlin

  Kan jag förnya mitt pass i filippinerna

  Svara
 9. Ben Kumlin

  Kan jag förnya mitt svenska pass Filippinerna?

  Svara
  • Magnus Tysk

   Nej du maste till Ambassaden i Bangkok eller Hongkong

   Svara
 10. Julia

  Hej,
  Vi är ett gäng vänner som kommer att backpacka i sydostasien under några månader och åka mellan olika länder. Vi kommer inte vara i filippinerna längre än vad man får men funderar över att man måste uppvisa utresebiljett. Räcker det med att man visar upp hemresa från ett annat land (ponera att vi avslutar vår resa i thailand och flyger till sverige därifrån)?

  Svara
  • krister

   Hej
   Om ni är ute o reser och vill göra ett Jobb stopp i Filippinerna finns möjlighet att Jobba som SFI, svenska grund Lärare i Filippinerna ( bra extra pengar),, Lärarerfarenhet önskas,,
   Om du kan själv eller vet någon som skulle vara intresserad, så hör gärna av er..
   maila oss: nurceone@gmail.com

   /krister

   Svara
 11. Merja

  Ska åka till Manila om en månad och vet att jag inte behöver visum där för min vistelse. Jag åker via Bangkok. Kräver dom ett visum för förbi passerande?

  Svara
 12. göran wenngren

  hur länge kan jag stanna ifilippinerna? kan jag stanna 1 år till att börja med, och sen om jag vill stanna 1 år till hur gör jag och hur mycket kostar varje visa för 1 år eller om det finns längre period på visa och kostnad behövs det inga pengar på bank som i thailand eller vad gäller där.är i thailand planerar att resa till filippinerna.

  Svara
 13. Harry Henriksen

  När det gäller att förl’nga visumet så gäller det att man kan förlänga upp till 36 mån. Det går att utläsa på philis miggration sida

  Svara
 14. Harry Henriksen

  Hej
  Jag har lite svårt för att förstå varför ni varnar folk för att åka till Mindanao!

  Jag har tillbringat hela vintern där 5 okt 2015-6 jan 2016 utan tillstymmelse till något otrevligt.

  Visst jag vet att det finns stor kriminalitet på ön men det finns det på alla öarna. Vad gäller rädslan för muslimerna så var snälla överdriv den inte. Jag har vistats lite överallt på ön. Jiminez…Ozamiz…Molave…Illigan…Cagayan… Dipolog…Oroquieta…Pagadian osv.

  Visst skall vara försiktig och inte utmana ödet
  Men det gäller i alla länder inkl Sverige

  Tack för ordet
  Harry

  Svara
 15. Erik

  Hej
  Har tänkt stanna i Filippinerna 16 månader och då undrar jag vilket visum man ska ha med sig. Kan man förlänga visumet i landet och finns möjligheten till förlängning i Cebu eller gäller huvudstaden Manila.
  Vad är kostnaden för ett pensionärs visum? Krävs ekonomiskt utdrag?

  Svara
  • Lani

   Kontakta svenska ambassaden om du är pensionär jag tror att de kan hjälpa dig med hela processen.

   Svara
 16. Marie-Louise

  Vi åker till Filippinerna. Den 23/4-16 och landar då i Cebu den 24/4-16. Vi stannar där till den 22/5-16. Alltså kommer vi vara i landet 29 dygn. Då behöver vi INTE ha visum eller hur?
  MVH

  Svara
 17. Kent Nilsson

  Hej! jag vill veta vad som gäller för att bosätta sej på Filippinerna har träffat en tjej där och ska besöka henne nu i Juni……sen är planen att jag ska ta ut min pension till hösten och att vi ska gifta oss i Filippinerna ……när vi gifter oss får jag då permanent uppehållstillstånd eller vad är det som gäller jag har hört så många olika varianter på vad som gäller…….så tacksam för svar

  Med vänlig hälsning Kent

  Svara
 18. Jama

  Jag vill veta vart ska jag ansöka visa att åka till Filippin , jag är inte svenska medborgare men jag har främlingspass. Så vart ska jag kontakta för få visum. .
  Mvh Jama

  Svara
 19. tobias

  hej jag ska åka nästa månad till filipinen jag får stanna i 30 dagar men står att man måste ha bockat hemresan jag vill stanna cc 3-6 månader o tänkt söka turist visum i filipinen för att slippa tusen lappar i avgifter som det kostar att beställa från Norge. finns det av bokningsbara hem resor med flyg ?

  Svara
 20. Daniel

  Hej!jag har bar en fråga. Ja ska åka till manila i februari och har bokat biljett. Nu är det så att mitt pass är slutet och ja rekommenderas att göra bytt men vad händer då för att ja har ju skrivit passnummret i biljetten och om ja får nytt pass så får ja ju nytt nr. Tacksam för svar! Mvh Daniel

  Svara
 21. kenneth

  Hej! Vill bara fråga om man kan söka ett längre visa på plats I Manila om jag åker dit utan visa på en månad?

  Svara
  • admin

   Hej Kenneth!

   Du kan förlänga visumet på plats med två månader åt gången, i upp till 16 månader. Men i den första förlängningen räknar man med de 30 dagar du fick automatiskt vid inresan, så då får du 29 dagar extra. Totalt 59 dagar, alltså. När de 59 dagarna är på väg att ta slut, ansöker du om en ny period. Tyvärr verkar immigrationsmyndighetens hemsida ligga nere just nu, men kolla senare på http://www.immigration.gov.ph. Här finns också nyttig information: http://www.silent-gardens.com/visa.php#Extension

   Svara
 22. Kent Jonsson

  Hej
  Jag hade tänkt åka till Filippinerna i mitten av januari 2014 och stanna 2-3 månader, dels för att slippa våran tråkiga vinter och dels för att undersöka lite affärsmöjligheter mellan våra länder.
  Tänkte försöka komma igång med lite import och export här emellan, och då undrar jag:
  – Kan man söka visum för längre uppehälle på plats på Filippinerna eller måste man ha det med sig från början vid ankomst ?
  – Visum tänkte jag ansöka om för att slippa eventuella böter och yterliggare problem detta kan generera även i framtiden, men behövs det några andra handlingar som typ tillstånd för att få starta upp en import export verksamhet ? eller kan man ordna det på plats ?
  – Vad får man ta med sig dit ? finns det någon lista på vad man får och inte får ta med sig dit, och hur mycket i så fall.
  – krävs uppvisande av ekonomiska resurser per dag/planerad tid för att få visum för denna tid? i så fall hur mycket rör det sig om per dag ?
  – bostad finns, behövs eventuella intyg och adresser uppvisas för detta ?
  – vad krävs för att få bosätta sig på Filippinerna ?

  Vänligen
  Kent Jonsson

  Svara
 23. admin

  Hej Nils,

  Jag har inte varit i den sitsen själv, men problemet tycks vara att det inte finns några klara besked om vad som gäller. Vissa säger att det funkar hur smidigt som helst att bara betala en straffavgift på runt 3300 PHP, ca 500 kr, på flygplatsen vid hemresan. Andra berättar om utdraget strul och kraftiga böter. Det är väl ingen vågad gissning att vissa tjänstemän kanske ser en chans att lura åt sig pengar av turister som inte följt visumreglerna. Möjligen blir ni lite klokare av de här inläggen:

  https://www.lonelyplanet.com/thorntree/forums/asia-south-east-asia-islands-peninsula/philippines/overstaying-your-visa-in-the-philippines

  http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g294245-i3256-k6440707-Overstayed_my_visa_waiver_in_Philippines_by_2_days-Philippines.html

  Svara
 24. Nils Larsson

  Hej, jag och 2 st kompisar skall resa till Filipinerna från 12 Dec tom 17 Januari så totalt kommer vi stanna i 35 dagar. Behöver man verkligen ansöka om visum för detta eller finns det någon möjlighet att betala en viss straffavgift per dag efter 30? Tips mottages gärna av någon som varit i samma sits. Mvh Nils

  Svara
  • Belinda

   Jag stannade tre dagar för länge och det satte mig i den värsta sitsen jag någonsin varit med om. Vi trodde det skulle gå bra pga att min pojkvän var medborgare men icke.
   Otroligt långa köer, dålig engelska och vägledning var man skulle gå, böter på 4000 pesos, ingen möjlighet att ta ut pengar eftersom det skulle betalas kontant osv osv. Allt kändes oseriöst och overkligt. Även otroligt långa köer för att gå igenom alla ”stationer” i tullen ännu en gång. Var nära att missa flyget och stressen var inte alls värt de tre dagarna.
   Så mitt tips är att antingen hålla resan till 30 dagar, eller att under er vistelse besöka ett kontor och betala för förlängningen så att ni har det färdigt när ni ska resa hem.
   Mvh, Bell

   Svara
 25. Maria

  Min man och jag ska resa till Filippinerna från dec 29 t o m jan 20 nästa år och min pass går ut den 29 juni nästa år, om jag behöver förnya min pass?
  MVH:Maria

  Svara
 26. Lourna

  Min man och jag ska resa till Filippinerna från Dec 12 t o m Jan 14, 2014. Behöver min man ett visum ? På er sida har ni skrivit om Balikbayan Program som visa-free entry to the Philippines for a period of one (1) year.

  Svara
 27. admin

  Hej Karin!
  Informationen stämde när sidan skrevs, då gällde 21 dagar. Nu har Filippinerna utökat visumfriheten till 30 dagar. Tack för påpekandet! Texten har ändrats.

  Svara
 28. Karin

  På er sida har ni skrivit max 21 dagar, men på länken ni tipsar om som går till fillipinska embassaden i Oslo så står det:
  Danish, Icelandic, Swedish, Finnish and Norwegian nationals who are travelling to the Philippines for short-term business and tourism purposes are allowed to enter the Philippines without visa for a stay not exceeding, provided they hold valid tickets for their return journey to port of origin or next port of destination and their passports valid for a period of at least six (6) months beyond the contemplated period of stay.”

  Alltså 30dagar.

  MVH Karin

  Svara
  • Daniel Larsson

   Hej!
   Jag har bokat en flygbiljett in och ut ur Filippinerna så att jag kommer att vara där i 36 dagar. Jag är dessutom i thailand och planerar att åka till fillipinerna om en månad.
   Har ni något råd om hur jag bör göra?

   Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *