Malapascua – liten och lugn paradisö

Malapascua är en liten, lugn och trevlig ö. Även om turismen har tagit fart på senare år, är mycket fortfarande sig likt. De flesta åker till ön för att dyka och snorkla. I vattnen runt ön finns välbevarade vrak, rävhajar och mantor.

Så du har flytt Phuket eller Bali för att hitta lugnet i Filippinerna, men hamnar på Boracay och tycker att det är alldeles för exploaterat?

Lugn, paradiset är inte försvunnet. Det finns på andra platser i Filippinernas arkipelag av över 7000 regnskogsprunkande öar.

Malapascua är en sådan plats. En ö dit utländska resenärer än så länge bara hittat i liten skara, en ö som saknar solstolsuthyrare, strandförsäljare, bilar och bananbåtar.

Bankomat finns inte

På den här ön härskar lugnet och den vita sanden. Hit reser du för att lägga upp fötterna och fundera över livet – utan att bli störd.

Kanske gäller det att passa på, att åka nu innan turismen tar fart på allvar och hotellkedjorna hittar hit. Redan byggs det mycket på ön och antalet invånare har på bara något år ökat från 4000 till över 11 000.

Hyr en bungalow vid gnistrande vackra Bounty Beach och njut av stilla dagar. Men ta med dig kontanter – någon bankomat finns inte på ön.

Bästa tid att åka till Malapascua är från slutet av oktober till april.

Dykning i toppklass

För den som vill bege sig under ytan är dykningen i världsklass, runt ön finns välbevarade vrak från andra världskriget att utforska och siktdjupet är riktigt bra.

Dykningen här är också känd för goda chanser att komma i kontakt med thesher sharks, som ingår i släktet rävhajar, och mantor.

Om du vill dyka är ett tips att ta kontakt med dykklubben Evolution Diving som har gott rykte, www.evolution.com.ph.

Resa till Malapascua

Flyg från Manila till Cebu City – stanna gärna några dagar i Filippinernas näst största stad – och ta sedan bussen till byn Maya varifrån båten till Malapascua avgår.

Tre olika bussbolag kör sträcka och du kan räkna med att bussresan tar från tre och en halv till fyra timmar och att båtresan tar ytterligare cirka en halvtimme.

Hotell på Malapascua

Vi föreslår att du använder Hotels.com för att hitta hotell i Filippinerna. Hotels.com är en av världens största och mest välrenommerade hotellsajter. Dessutom samlar du bonusnätter när du bokar.

» Här hittar du alla hotell och erbjudanden på Malapascua


Ett gott råd kan vara att även utforska utbudet hos Booking.com. Prismässigt ligger bokningssajterna ganska lika varandra, men Booking.com har ett bredare utbud av alternativa typer av boenden som pensionat och Bed & Breakfast

<ins class="bookingaff" data-aid="1294480" data-target_aid="1294480" data-prod="dfl2" data-width="600" data-height="700" data-lang="sv" data-currency="SEK" data-dest_id="900048630" data-dest_type="city"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- Anything inside will go away once widget is loaded. --><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <a href="//www.booking.com?aid=1294480">Booking.com</a><!-- [et_pb_line_break_holder] --></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script type="text/javascript"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> (function(d, sc, u) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];<!-- [et_pb_line_break_holder] --> s.type = 'text/javascript';<!-- [et_pb_line_break_holder] --> s.async = true;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> s.src = u + '?v=' + (+new Date());<!-- [et_pb_line_break_holder] --> p.parentNode.insertBefore(s,p);<!-- [et_pb_line_break_holder] --> })(document, 'script', '//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

Här ligger ön

Malapascua


 

Läs mer om Malapascua

(Uppdaterad 2018-10-08)


 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *