Kalibo transfer till Boracay (Foto: Flickr/Pink Ivy)

Att ta sig till Boracay är fortfarande aningen krångligt, trots öns popularitet. Nu kan den som flyger med Tiger Airways boka transfer hela vägen till hotellet.

Om du ska resa till Boracay flyger du antingen till närbelägna Caticlan eller till Kalibo som ligger ett par timmars bilresa bort.

Caticlan är bekvämt, men flygplatsens korta landningsbana tillåter bara mindre flygplan. Konsekvensen blir att du som resenär endast får ta med dig 10 kilo incheckat bagage.

Därför väljer allt fler att istället flyga till Kalibo där normalstora passagerarplan, ofta Boeing 737 eller Airbus A319/A320 kan landa, så att man kan ta med normalstort bagage på 20 kilo.

För att ta sig från Kalibo hela vägen till hotellet på Boracay krävs först transfer med buss eller minibuss, sedan båt över till Boracay och slutligen motorcykeltaxi till hotellet. Lite krångligt kan det vara.

Flyger du till Kalibo med Tiger Airways fixar numera flygbolaget transfer till Boracay. För bara 500 pesos, cirka 70 kronor, ordnar flygbolaget transfer hela vägen till ditt hotell på Boracay. Det är betydligt billigare än vad det brukar kosta att låta hotellet ordna med transporten.

Transfern kan bokas tillsammans med flygbiljett på Tiger Airways webbplats, vid incheckning eller ombord på flyget.

Tiger Airways har en annan fördel: bolaget är det första som flyger direkt från Singapore till Kalibo. Har du vägarna förbi Singapore på resan, kan du alltså ta en strandavstickare till sköna Boracay – till lågpris. Enkelbiljett finns för under 500 svenska kronor.

Den som befinner sig i Bangkok, Kuala Lumpur eller Hongkong kan också ta sig till Filippinerna med Tiger Airways, men då till Manila i första hand och sedan flyga vidare i landet.

Tiger Airways webb hittar du här.

(Foto: Flickr/Pink Ivy)