Pass och visum till Filippinerna

pass och visum till filippinerna

Visum till Filippinerna behövs inte för svenska medborgare som stannar färre än 30 dagar. Du måste kunna visa upp en hemresebiljett och ett pass som är giltigt sex månader efter hemresan.

Om du vill stanna längre än 30 dagar i Filippinerna kan du mot en avgift ansöka om olika typer av turistvisum, som mest får du ett ”multiple entry visa” som gäller i ett år.

Visum till Filippinerna via post

Läs mer om visum på hemsidan för Filippinernas ambassad i Oslo via länken nedan. Ambassaden i Oslo har tagit över ansvaret även för Sverige efter att den filippinska ambassaden i Stockholm stängde i oktober 2012.

Du som inte har vägarna förbi Oslo kan ansöka om visum genom att skicka brev till ambassaden, räkna med att det kan ta minst tio arbetsdagar att få visumet processat och hemskickat.

Fotnot. Fram till 2013 fick svenska medborgare stanna maximalt 21 dagar utan att ansöka om visum, något som utökades till att nu vara 30 dagar. Officiell information om visum till Filippinerna finns via länken nedan.

 

Kommentarer (19)

Trackback URL | RSS-feed för kommentarer

  1. Karin skriver:

    På er sida har ni skrivit max 21 dagar, men på länken ni tipsar om som går till fillipinska embassaden i Oslo så står det:
    Danish, Icelandic, Swedish, Finnish and Norwegian nationals who are travelling to the Philippines for short-term business and tourism purposes are allowed to enter the Philippines without visa for a stay not exceeding, provided they hold valid tickets for their return journey to port of origin or next port of destination and their passports valid for a period of at least six (6) months beyond the contemplated period of stay.”

    Alltså 30dagar.

    MVH Karin

  2. admin skriver:

    Hej Karin!
    Informationen stämde när sidan skrevs, då gällde 21 dagar. Nu har Filippinerna utökat visumfriheten till 30 dagar. Tack för påpekandet! Texten har ändrats.

  3. Lourna skriver:

    Min man och jag ska resa till Filippinerna från Dec 12 t o m Jan 14, 2014. Behöver min man ett visum ? På er sida har ni skrivit om Balikbayan Program som visa-free entry to the Philippines for a period of one (1) year.

  4. Maria skriver:

    Min man och jag ska resa till Filippinerna från dec 29 t o m jan 20 nästa år och min pass går ut den 29 juni nästa år, om jag behöver förnya min pass?
    MVH:Maria

  5. Nils Larsson skriver:

    Hej, jag och 2 st kompisar skall resa till Filipinerna från 12 Dec tom 17 Januari så totalt kommer vi stanna i 35 dagar. Behöver man verkligen ansöka om visum för detta eller finns det någon möjlighet att betala en viss straffavgift per dag efter 30? Tips mottages gärna av någon som varit i samma sits. Mvh Nils

    • Belinda skriver:

      Jag stannade tre dagar för länge och det satte mig i den värsta sitsen jag någonsin varit med om. Vi trodde det skulle gå bra pga att min pojkvän var medborgare men icke.
      Otroligt långa köer, dålig engelska och vägledning var man skulle gå, böter på 4000 pesos, ingen möjlighet att ta ut pengar eftersom det skulle betalas kontant osv osv. Allt kändes oseriöst och overkligt. Även otroligt långa köer för att gå igenom alla ”stationer” i tullen ännu en gång. Var nära att missa flyget och stressen var inte alls värt de tre dagarna.
      Så mitt tips är att antingen hålla resan till 30 dagar, eller att under er vistelse besöka ett kontor och betala för förlängningen så att ni har det färdigt när ni ska resa hem.
      Mvh, Bell

  6. admin skriver:

    Hej Nils,

    Jag har inte varit i den sitsen själv, men problemet tycks vara att det inte finns några klara besked om vad som gäller. Vissa säger att det funkar hur smidigt som helst att bara betala en straffavgift på runt 3300 PHP, ca 500 kr, på flygplatsen vid hemresan. Andra berättar om utdraget strul och kraftiga böter. Det är väl ingen vågad gissning att vissa tjänstemän kanske ser en chans att lura åt sig pengar av turister som inte följt visumreglerna. Möjligen blir ni lite klokare av de här inläggen:

    https://www.lonelyplanet.com/thorntree/forums/asia-south-east-asia-islands-peninsula/philippines/overstaying-your-visa-in-the-philippines

    http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g294245-i3256-k6440707-Overstayed_my_visa_waiver_in_Philippines_by_2_days-Philippines.html

  7. Kent Jonsson skriver:

    Hej
    Jag hade tänkt åka till Filippinerna i mitten av januari 2014 och stanna 2-3 månader, dels för att slippa våran tråkiga vinter och dels för att undersöka lite affärsmöjligheter mellan våra länder.
    Tänkte försöka komma igång med lite import och export här emellan, och då undrar jag:
    – Kan man söka visum för längre uppehälle på plats på Filippinerna eller måste man ha det med sig från början vid ankomst ?
    – Visum tänkte jag ansöka om för att slippa eventuella böter och yterliggare problem detta kan generera även i framtiden, men behövs det några andra handlingar som typ tillstånd för att få starta upp en import export verksamhet ? eller kan man ordna det på plats ?
    – Vad får man ta med sig dit ? finns det någon lista på vad man får och inte får ta med sig dit, och hur mycket i så fall.
    – krävs uppvisande av ekonomiska resurser per dag/planerad tid för att få visum för denna tid? i så fall hur mycket rör det sig om per dag ?
    – bostad finns, behövs eventuella intyg och adresser uppvisas för detta ?
    – vad krävs för att få bosätta sig på Filippinerna ?

    Vänligen
    Kent Jonsson

  8. kenneth skriver:

    Hej! Vill bara fråga om man kan söka ett längre visa på plats I Manila om jag åker dit utan visa på en månad?

    • admin skriver:

      Hej Kenneth!

      Du kan förlänga visumet på plats med två månader åt gången, i upp till 16 månader. Men i den första förlängningen räknar man med de 30 dagar du fick automatiskt vid inresan, så då får du 29 dagar extra. Totalt 59 dagar, alltså. När de 59 dagarna är på väg att ta slut, ansöker du om en ny period. Tyvärr verkar immigrationsmyndighetens hemsida ligga nere just nu, men kolla senare på http://www.immigration.gov.ph. Här finns också nyttig information: http://www.silent-gardens.com/visa.php#Extension

  9. Daniel skriver:

    Hej!jag har bar en fråga. Ja ska åka till manila i februari och har bokat biljett. Nu är det så att mitt pass är slutet och ja rekommenderas att göra bytt men vad händer då för att ja har ju skrivit passnummret i biljetten och om ja får nytt pass så får ja ju nytt nr. Tacksam för svar! Mvh Daniel

  10. tobias skriver:

    hej jag ska åka nästa månad till filipinen jag får stanna i 30 dagar men står att man måste ha bockat hemresan jag vill stanna cc 3-6 månader o tänkt söka turist visum i filipinen för att slippa tusen lappar i avgifter som det kostar att beställa från Norge. finns det av bokningsbara hem resor med flyg ?

  11. Jama skriver:

    Jag vill veta vart ska jag ansöka visa att åka till Filippin , jag är inte svenska medborgare men jag har främlingspass. Så vart ska jag kontakta för få visum. .
    Mvh Jama

  12. Kent Nilsson skriver:

    Hej! jag vill veta vad som gäller för att bosätta sej på Filippinerna har träffat en tjej där och ska besöka henne nu i Juni……sen är planen att jag ska ta ut min pension till hösten och att vi ska gifta oss i Filippinerna ……när vi gifter oss får jag då permanent uppehållstillstånd eller vad är det som gäller jag har hört så många olika varianter på vad som gäller…….så tacksam för svar

    Med vänlig hälsning Kent

  13. Marie-Louise skriver:

    Vi åker till Filippinerna. Den 23/4-16 och landar då i Cebu den 24/4-16. Vi stannar där till den 22/5-16. Alltså kommer vi vara i landet 29 dygn. Då behöver vi INTE ha visum eller hur?
    MVH

  14. Erik skriver:

    Hej
    Har tänkt stanna i Filippinerna 16 månader och då undrar jag vilket visum man ska ha med sig. Kan man förlänga visumet i landet och finns möjligheten till förlängning i Cebu eller gäller huvudstaden Manila.
    Vad är kostnaden för ett pensionärs visum? Krävs ekonomiskt utdrag?

  15. Harry Henriksen skriver:

    Hej
    Jag har lite svårt för att förstå varför ni varnar folk för att åka till Mindanao!

    Jag har tillbringat hela vintern där 5 okt 2015-6 jan 2016 utan tillstymmelse till något otrevligt.

    Visst jag vet att det finns stor kriminalitet på ön men det finns det på alla öarna. Vad gäller rädslan för muslimerna så var snälla överdriv den inte. Jag har vistats lite överallt på ön. Jiminez…Ozamiz…Molave…Illigan…Cagayan… Dipolog…Oroquieta…Pagadian osv.

    Visst skall vara försiktig och inte utmana ödet
    Men det gäller i alla länder inkl Sverige

    Tack för ordet
    Harry

  16. Harry Henriksen skriver:

    När det gäller att förl’nga visumet så gäller det att man kan förlänga upp till 36 mån. Det går att utläsa på philis miggration sida

  17. göran wenngren skriver:

    hur länge kan jag stanna ifilippinerna? kan jag stanna 1 år till att börja med, och sen om jag vill stanna 1 år till hur gör jag och hur mycket kostar varje visa för 1 år eller om det finns längre period på visa och kostnad behövs det inga pengar på bank som i thailand eller vad gäller där.är i thailand planerar att resa till filippinerna.

Skriv en kommentar