Pengar och valuta i Filippinerna

valuta i filippinerna (Flickr/debbietingzon)

Valuta i Filippinerna är peso, skrivs ibland också piso på filippinska, och valutaförkortningen är PHP. En peso delas i 100 centavos.

Bästa sättet att ta med sig reskassan är en kombination av kort och kontanter. Bankomater finns överallt i städerna, men saknas på landsbygden. Så ta med dig bank- och/eller kreditkort och en summa kontanter i US-dollar som är den mest accepterade utländska valutan.

Att ta ut pengar i bankomat är det bästa alternativet när du behöver kontanter väl på plats i landet. Gå inte till valutaväxlingskontoren ute på gatan – många av dem har satt i system att lura utländska turister. Om du måste växla pengar, gör det i en bank eller på hotellet även om växelkursen där är lite sämre än ute på stan.

Valuta i Filippinerna i olika valörer

Sedlarna finns i valörerna 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000 och 2000 pesos. Mynten är 10c, 25c pieces, 1 peso, 5 peso och 10 peso.

Kortbedrägerier förekommer i Filippinerna precis som i alla länder. Samma försiktighetsåtgärder gäller som hemma: lämna aldrig kortet utom synhåll och skydda din pinkod.

(Foto: Flickr/debbietingzon)

Kommentarer (5)

Trackback URL | RSS-feed för kommentarer

 1. Nina skriver:

  Hej!

  Finns det ATM:s på Boracay att hämta ut pengar med VISA-kort?

 2. Johan skriver:

  Funkar mastercard med att ta ut pengar på och vad är max summa man får ta med sig in i landet? Vill inte hamna där och inte få ut pengar väl på plats

  • Daffy skriver:

   Införsel av Filipinska Peso är max 10.000 peso. Och/eller 10.000 av utlänsk valuta.

   Det går att växla svenska kronor på växlingskontor i Manila, men kursen är sämre än tex Forex. Euro, pund och us-dollar är heller inte jättebra kurs. Bästa är att ha asiatiska valutor tex Hongkong dollar eller kort.
   Bankomater finns det gott om i storstan, färre utanför Manila.

   Boracay har 2st men ibland tar pengarna slut i dom för att dom helt enkelt blir tömda. Så bäst är kanske att på Manila flygplats ta ut så man klarar sig, eller växla sina utländska man ev har med sig.?

 3. conny karlsson skriver:

  Om jag har förstått allt rätt så behöver jag bara ett giltigt pass och giltig retur biljett för att reas till Fillipinerna.

Skriv en kommentar