Flyg till Filippinerna

flyg till filippinerna Ninoy Aquino Airport (Photo: Göran Ingman)

Flyg till Filippinerna kan vara en kinkig nöt att knäcka. Resan blir lång, hur du än gör. Något direktflyg från Skandinavien till Filippinerna finns inte.

Du får räkna med minst ett flygplansbyte för att ta dig till Manila och ytterligare minst ett flyg för att komma vidare till din destination i Filippinerna.

Ett av de bekvämare och snabbare alternativen är att flyga med Thai Airways direkt från Sverige till Bangkok och att där byta till exempelvis Philippine Airlines för vidare färd mot Manila.

Att flyga KLM via Schiphol till Manila är en annan möjlig, och förhållandevis smärtfri, resväg och Finnair via Helsingfors till Hongkong och sedan vidare till Manila med exempelvis Cathay Pacific är en tredje.

Flyg till Filippinerna via Hongkong

Många flygalternativ finns alltså och oavsett vilket du väljer får du räkna med att du har en lång flygresa framför dig. Att lägga in ett par dagar i en spännande stad på väg dit och hem är ingen dum idé. Bangkok och Hongkong är bra val, Peking ett annat. Men tänk på att du behöver ansöka om visum till Peking i förväg, men inte till Hongkong eller Bangkok.

Tips! Använd flygsökmotorn Flygresor.se för att kolla priser och hitta flygbiljetter till Filippinerna. Flygresor.se listar flygresor, priser och tider – men du bokar med den resebyrå du hamnar hos när du valt en resa.

 

Skriv en kommentar