Lågprisflyg till Filippinerna

2013-01-20 Filippinerna är avlägset för oss svenskar, att flyga dit innebär minst ett stopp på vägen och lång restid. Nu finns en ny möjlighet: att resa via Dubai med lågprisflyg.

Lågprisflygbolaget Cebu Pacific börjar i höst att flyga mellan Manila och Dubai. Det blir bolagets första långdistanslinje och Cebu Pacific blir också enda filippinska bolag att flyga till Dubai.

För svenska resenärer öppnar det för en ny resväg till Filippinerna: Stockholm (eller Köpenhamn) – Dubai – Manila. Och bäst av allt är att du kan göra resan helt med lågprisflyg. Ta Norwegian till Dubai och Cebu Pacific vidare till Manila.

Lågprisflyg: 170 kronor per väg

Flighterna matchar inte varandra tidsmässigt. Norwegian landar i Dubai klockan 00.50 och Cebu Pacific lyfter mot Manila 23.10. Istället för att se det som en nackdel: ta möjligheten att upptäcka Dubai i en dag eller två.

Cebu Pacific kommer att flyga sträckan med en Airbus A330-300 med över 400 säten – alla i ekonomiklass. Wifi ska finnas ombord.

Första flygning sker 7 oktober 2013 och Cebu Pacific har kampanjbiljetter med så låga priser som 170 kronor per resväg. Vad ordinarie biljettpris landar på återstår att se.