Malapascua – liten och lugn paradisö

Bounty Beach på Malapascua (Foto: Flickr/mattk1979)

Så du har flytt Phuket eller Bali för att hitta lugnet i Filippinerna, men hamnar på Boracay och tycker att det är alldeles för exploaterat? Lugn, paradiset är inte försvunnet. Det finns på andra platser i Filippinernas arkipelag av över 7000 regnskogsprunkande öar.

Malapascua är en sådan plats. En ö dit utländska resenärer än så länge bara hittat i liten skara, en ö som saknar solstolsuthyrare, strandförsäljare, bilar och bananbåtar. På Malapascua härskar lugnet och den vita sanden. Hit reser du för att lägga upp fötterna och fundera över livet – utan att bli störd.

Kanske gäller det att passa på, att åka nu innan turismen tar fart på allvar och hotellkedjorna hittar hit. Redan byggs det mycket på ön och antalet invånare har på bara något år ökat från 4000 till över 11 000.

För den som vågar bege sig under ytan är dykningen i världsklass, runt ön finns välbevarade vrak från andra världskriget att utforska och siktdjupet är riktigt bra.

Hyr en bungalow vid gnistrande vackra Bounty Beach och njut av stilla dagar. Men ta med dig kontanter – någon bankomat finns inte på ön.

Bästa tid att åka till Malapascua är från slutet av oktober till april.

Resa till Malapascua

Flyg från Manila till Cebu City – stanna gärna några dagar i Filippinernas näst största stad – och ta sedan bussen till byn Maya varifrån båten till Malapascua avgår. Tre olika bussbolag kör sträcka och du kan räkna med att bussresan tar från tre och en halv till fyra timmar och att båtresan tar ytterligare cirka en halvtimme.

Hotell på Malapascua

Resa till Filippinerna föreslår att du använder Hotels.com för att hitta hotell i Filippinerna. Hotels.com är en av världens största och mest välrenommerade hotellsajter. Dessutom samlar du bonusnätter när du bokar.

» Här hittar du alla hotell och erbjudanden på Malapascua


Ett gott råd kan vara att även utforska utbudet hos Booking.com. Prismässigt ligger bokningssajterna ganska lika varandra, men Booking.com har ett bredare utbud av alternativa typer av boenden som pensionat och Bed & Breakfast.Booking.com


Malapascua på kartan


Visa större karta

Dykning på Malapascua

Sugen på att dyka när du besöker Malapascua? Ett tips är att ta kontakt med Evolution Diving som har två svenska instruktörer anställda på heltid, www.evolution.com.ph.

Läs mer om Malapascua

(Foto: Flickr/mattk79)

Tags:

Skriv en kommentar