Strandparadiset El Nido i Palawan

Vackra öparadiset El Nido i Filippinerna (Foto: Flickr/nennnn)

Ett land med tusentals öar har naturligtvis väldigt gott om stränder, men det är till El Nido allt fler reser i jakt på det perfekta strandparadiset.

El Nido är en kuststad i provinsen Palawan. I omgivningarna finns 45 öar och skär och ett stort antal kalkklippor. Naturen påminner om Ha Long Bay i Vietnam eller Krabi i Thailand – men med mycket färre utländska turister.

Det här en av världens vackraste stranddestinationer och en underbar plats för snorkling, dykning, klippklättring och kajakturer. Vill du bara slappa på stranden går det förstås lika bra, du kommer inte att behöva trängas med många andra.

Även om turismen så sakta ökar i El Nido, görs det med måtta. De lokala myndigheterna har bestämt sig för att inte tillåta någon överexploatering och än så länge saknas både de internationella hotellkedjorna och stora turistgrupper.

Resa till El Nido

Puerto Princesa International Airport är den vanligaste inkörsporten till Palawan. Hit flyger exempelvis Philippine Airlines, Cebu Pacific och Zest från Manila och andra städer i landet. Från flygplatsen kan du ta buss eller hyra bil med chaufför för resten av resan till El Nido. Räkna med att bussen tar mellan sex och sju timmar, medan en privatbil kör på cirka fem timmar.

El Nido har också en egen flygplats med flera flyg om dagen till och från Manila, men där kan bara små flygplan landa. Enda flygbolag är Island Transvoyager som i första hand transporterar hotellgäster till El Nido Resort. I mån av plats kan även den som inte bor på hotellet köpa en biljett, men tidigast fem dagar i förväg.

Hotell och boende

Resa till Filippinerna föreslår att du använder Hotels.com för att hitta hotell i Filippinerna. Hotels.com är en av världens största och mest välrenommerade hotellsajter. Dessutom samlar du bonusnätter när du bokar.

» Här hittar du alla hotell & erbjudanden i El Nido


Tips! Kolla också in utbudet hos Booking.com. Priserna skiljer sig kanske inte så mycket från Hotels.com, men utöver vanliga hotell har Booking.com även ett bredare utbud av alternativa typer av boenden som pensionat och Bed & Breakfast.Booking.com


El Nido på kartan


Visa större karta

Mer läsning

(Foto: Flickr/nennnn)

Tags:

Skriv en kommentar